Datum: 12/12/1998

Ik heb een nieuw speeltje gekregen voor mijn verjaardag. Een echte digitale camera!! Het is een Sony Mavica, die de plaatjes in een resolutie van 1024*768 pixels in JPEG formaat op een gewone floppy opslaat. En niet alleen de plaatjes, ook het geluid kan erbij (wat is het geluid van een foto?). De eerste proef foto's waren prachtig!. Ik heb de foto's toch nog verkleind tot 320*240, om deze pagina's niet al te langzaam te laten laden.

Tussen de vorige serie en deze zitten een aantal weken, waarin Jos Jansen c.s. gestaag heeft doorgebouwd aan de Renbaan.
Het weer heeft toch wel meegezeten en ze zijn hard opgeschoten. Alle huizen hebben nu een woonkamer-plafond en er staan al wat gemetselde buitenmuren.

Zelf heb ik de rekening al gekregen voor het bereiken van fase 3 in de bouw: het storten van de eerste verdiepingvloer.
De elektricien is al druk bezich met het leggen van de leidingen. Het kan handig zijn te noteren waar hij dit doet. Zometeen zijn de wanden gestuct en dan kan je niet meer zien waar de leidingen lopen. En ze lopen beslist niet recht vananf de wandcontactdoos naar boven.
Dus als je later nog een gat in de muur wil boren en je wil daarna niet in het donker komen te staan (of erger): ga even kijken en fotografeer of noteer de loop van de leidingen.

Vanwege de vele vernielingen en regelmatige diefstal van bouwmaterialen is heel Poelgeest nu (20/12/1998) afgesloten en tot verboden gebied verklaart. Er is voor meer dan 100.000 gulden vernield en meer dan 40.000 gulden verdwenen. Vooral de makkelijk meeneembare isolatie-plakken verdwenen snel. Ook werden kozijnen en tegels vernield. Sommige lieden gingen, in plaats van overdag naar de GAMMA, 's avonds naar de Broek en Simontjes polder. De Renbaan is, waarschijnlijk vanwege de omheining, nog niet echt het doelwit van vandalisme of diefstal geweest. Overigens schijnt deze gang van zaken normaal te zijn in de bouw.
Eigenlijk te gek voor woorden. Nu is de Renbaan niet alleen omgeven is door een hek, maar is dit hek ook voorzien van een strook prikkeldraad en loopt er bewaking op het terrein rond.
Totdat de eerste huizen worden opgeleverd, zal het terrein verboden gebied blijven. Dit houdt trouwens ook in dat ik alleen door de weeks overdag, als de opzichter er is, foto's kan nemen. En aangezien ik overdag werk, zal de frequentie wat afnemen. Maar ik neem wel eens een middagje vrij...

Weer een overzichtje van de achterkant van de noordzijde.
Achter het plastiek staat een van zwarte bakstenen gemetselde muur.

binnenkant 1

Nummer 7 8 en 9 aan de achterzijde.

789

Lijkt het al wat?

Lijkt het al wat

Deze bundel komt uit in de meterkast.
Goed in de gaten houden wat waar zit.

Bundel

Er komen ook buizen uit het plafond.

Plafond

En tot slot zien we zo de trein.
Hoewel later de school er tussen komt.

Trein