Datum: 10-17/01/1999

De bewaker van het bouwterrein liet mij er deze zondag even bij. Ik moest wel snel zijn want anders moest hij andere bezoekers ook toelaten. Van buiten het hek van de Renbaan, maar wel op het bouwterrein, heb ik de volgende plaatjes geschoten. Jos Jansen c.s. schiet al aardig op. Ik zag de muren van de slaapkamers en badkamers al staan. Waarom werken ze eigenlijk tegen de klok in en beginnen ze bij nummer 9? Er zal wel een logische verklaring voor zijn.

Vandaag zes, wat grotere foto's. Ik zal de volgende keer weer wat detail foto's maken, als het kan van de eerste verdieping.

Het bouwterrein zal volgende week afgesloten worden met een schuifhek. Als de eerste woningen worden opgeleverd, komen er slagbomen en een bouwkeet met een permanente bezetting van bewakers. De hekken houden nu de mensen niet echt tegen: Er worden dammetjes over de sloot gelegd en de kettingen die de hekken dichthouden worden met een betonschaar losgeknipt. Niet alleen door personen met duistere motieven, ook door toekomstige bewoners die toch willen kijken.

Kom nou toch. Wanneer je een afspraak maakt met de bouwer, kan een bezichtiging altijd geregeld worden.

Dus zal er meer bewaking komen en zullen de hekken steviger worden.

Als eerste bewoner van de wijk Poelgeest zal je je wel zeer veilig (of opgesloten) voelen.
Het meeste last hebben ze op de bouw van zinloze vernielingen. Dat er wat weggenomen wordt is minder erg dan de vernieling van puien of kozijnen. Die moeten opnieuw gemaakt worden en dat kost extra tijd.
Maar het is droevig dat Poelgeest moet starten als een soort gevangenkamp. Niet om mensen binnen te houden, maar om mensen buiten te houden. Er zijn al een aantal vandalen aangehouden.

Vergeet niet de tuin enquÍte in te vullen en mee te nemen op de 13de januari. Tot dan.

De Noordzijde. Zoals je ziet vordert de eerste verdieping al.

Nr 2

De Oostkant van de Renbaan.

Nr 3

De Wijk zoals je die van de Renbaan af ziet

Wijk

Hard doorbouwen aan de eerste verdieping 17/01/1999

nr4

Renbaan 6 (of Jac. P Thijsselaan 20) in aanbouw 17/01/1999

Wijk

De Noordwesthoek van de Renbaan op 17/01/1999

Wijk