Juli 1999

Het is de laatste dag voor de bouwvak. We hebben de maten van de ramen en kozijnen genomen om alvast aan gordijnen en vitrages te kunnen beginnen.
De uitvoerder vertelde dat hij 6 weken achter loopt, maar dat er 8 weken onwerkbaar waren. Dus dat hij eigenlijk 2 weken vooruit is. In ieder geval zullen de huizen eind augustus, begin september worden opgeleverd, 6 huizen per week, te beginnen met nummer 9 en 8, 7 en 6 enzovoorts, het rondje af. Twee per dag.
Binnen wordt hard aan de afwerking gewerkt. Tegelzetters, stucadoors en timmerlieden lopen af en aan. Bij ons (nr. 6) zitten er al wandtegels in het toilet en de badkamer. En zijn bijna alle wanden afgewerkt. Maar de plafonds en de garagevloer moeten nog. Dus dit komt na de bouwvak, wat inhoudt dat de woning maar gedeeltelijk kan drogen in de zomer. Want het spuiten van het plafond en het storten van die vloer brengen weer enkele tientallen liters vocht naar binnen.

 

De woningen zijn allemaal afgesloten. Ook de garagedeur zit er in. Hopen maar dat er geen grafittikunstenaars langskomen in de vakantie.

 

De wanden in de badkamer zijn betegeld. Prachtig, precies zoals we hadden gewild.
Een minpuntje is deze beschimmelde vochtplek in slaapkamer 1. Precies onder de plek waar de regenafvoerpijp aan het dak zit. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak hiervan is.
Wel mooi is de toog in de samengevoegde slaapkamers aan de binnenkant. Goed vakwerk.
Nog een punt van zorg is het grote aantal gebarsten zwarte gevelstenen. We hebben de bouwer om uitleg gevraagd.
Elke steen met een witte streep heeft een scheurtje of een barst.