Datum: 27/03/1999

De vorige keer heb ik ook een aantal fotootjes met behulp van PhotoShop aan elkaar geplakt. Waardoor je een 180 graden beeld van de noordkant van de renbaan krijgt. En nu dus weer. Dan kan je zien hoe hard alles gaat.

Inmiddels zijn, met wat horten en stoten, de eerste keuringen geweest. Die van ons huis was op 15 maart 1999. Door een misverstand was ik zelf niet aanwezig, maar ik heb het rapport van VEH keurmeester de Weerdt wel ontvangen.
Net als zijn collega, die vorige week de zuidkant keurde, was hij redelijk tevreden over de kwaliteit van de bouw. Degelijk werk, er waren maar een paar kleine puntjes van kritiek. Zo waren gaten en kieren in het kalkzandsteen soms met pur opgevuld. En dat moet eigenlijk met een speciale mortel. Bij ons was het lichtpunt in de berging op de eerste verdieping vergeten en was de isolatie nog niet overal aangebracht (maar daar waren ze nog mee bezig).
Vanwege de ronde vorm van de buitenmuren, zat er een vrij grote variatie in de breedte van de voegen in de muur. Soms enkele millimeters, soms enkele centimeters. En dat is niet volgens de regels. Maar of het anders kan...

Wide
De Renbaan vanaf het spoor. Nr 1
Het gat van de buren. Ze zijn ook begonnen met de nieuwbouw ten noorden van de renbaan. Dit is de bouwput.
Nr 2
Niet met pur opvullen. Maar werken volgens de instructies van de fabrikant. Nr 3
Op het dak wordt nu ook hard gewerkt. De studiootjes krijgen al aardig vorm. nr4
Edwin en Sandra (nr. 15) op hun dak. En ze wilden ook wel op internet Wijk