Datum: 22/11/1998

Deze plaatjes zijn snap(py)shots van een Sharp Camcorder, allen in een resolutie van 320 bij 240 pixels in jpeg formaat met medium compressie.

Zondagmorgen, 11 uur. Een felle zon en berekoud. We gingen even kijken of de eerste steen nog op zijn plaats zat. Ja hoor, het cement had gehouden.
Weten jullie trouwens hoe "de Renbaan" aan zijn naam en aan zijn vorm is gekomen? De architect (ir. Boudewijn Mannot van Groosman en partners uit Rotterdam) zag op de toekomstige bouwlokatie een soort drafbaantje liggen ter plekke van de Renbaan. Eerst viel het idee niet zo in goede aarde bij de gemeente. Gelukkig werd hun houding later steeds positiever. De architect ontwerpt wel vaker orginele gebouwen, voor hem was dit ontwerp niet zo uniek.
Wel bijzonder is het gebruik van het dak. In Nederland hebben de huizen meestal schuine daken. Hierdoor gaat veel gebruiksoppervlakte verloren.
Met dit ontwerp maak je wel optimaal gebruik van de door de woning ingenomen oppervlakte.
De architect is trouwens zeer te spreken over de bouwkwaliteiten van de medewerkers van Jos Jansen. Hij heeft er het volste vertrouwen in (wij ook hoor!).

De bouw schiet al aardig op. Van de noordzijde zit het plafond er al in. Het is toch de bedoeling om de woningen vr de bouwvak volgend jaar op te leveren.

Een eerste overzichtje van de achterkant van de noordzijde

Overzicht

Er lag zelfs dikke laag rijp op de vloer.

Sneeuw

De schuifpui

Schuifpui

Het zal niet meevallen een recht kozijn
te passen op een ronde gevel.

Kier1

Er zijn meer kiertjes

Kier2

De achterkant
van nummer 9

nr9

Dit is ons uitzicht vanuit
de woonkamer

Uitzicht

En dit is de voorkant van nr 6 met tegenlicht.

Voorkant